Danie pochodzi z programu „Pamiętnik z wakacji” emitowanego w telewizji Polsat.
Składniki:
- plasterki boczku (dupa węża)
- parówki (ucho słonia)
- piwo
Sposób przygotowania:
- Owijamy parówki plasterkami boczku.
- Kładziemy na rozgrzanym grillu i grillujemy.
Pod koniec grillowania spryskujemy piwem (dla osób mniej wrażliwych – można to zrobić ustami łykając odrobinę piwa, dla bardziej wrażliwych – spryskiwać piwem prosto z puszki).
Wraz z daniem wiąże się wyliczanka, na podstawie której wybiera się pierwszą osobę, która konsumuje danie:
Wyliczanka: Ucho słonia, dupa węża, zjesz roladkę bez talerza.
[youtube id=”jTjhCwZqrkU” width=”620″ height=”360″]
Użytkownicy trafili tutaj szukając: https://blog wojnanasmaki pl/4159 pamietnik-z-wakacji-ucho-slonia-w-dupie-weza/,ucho słonia w dupie węża,Oko słonia w dupie węża,ucho słonia w dupie węża przepis,ciasto dupa weza,uho z dupom,ucho sloniaw dupie weza,ucho slonia w dupie weza,potrawy ze słonia,oko słonia w dupie węża przepis