Pamiętnik z wakacji – Ucho słonia w dupie węża

Danie pochodzi z programu „Pamiętnik z wakacji” emitowanego w telewizji Polsat.

Pamiętnik z wakacji - Ucho słonia w dupie węża (źródło: Youtube)

Pamiętnik z wakacji – Ucho słonia w dupie węża (źródło: Youtube)

Składniki:

  • plasterki boczku (dupa węża)
  • parówki (ucho słonia)
  • piwo

Sposób przygotowania:

  1. Owijamy parówki plasterkami boczku.
  2. Kładziemy na rozgrzanym grillu i grillujemy.

Pod koniec grillowania spryskujemy piwem (dla osób mniej wrażliwych – można to zrobić ustami łykając odrobinę piwa, dla bardziej wrażliwych – spryskiwać piwem prosto z puszki).

 

Wraz z daniem wiąże się wyliczanka, na podstawie której wybiera się pierwszą osobę, która konsumuje danie:

Wyliczanka: Ucho słonia, dupa węża, zjesz roladkę bez talerza.

[youtube id=”jTjhCwZqrkU” width=”620″ height=”360″]

Użytkownicy trafili tutaj szukając: https://blog wojnanasmaki pl/4159 pamietnik-z-wakacji-ucho-slonia-w-dupie-weza/,ucho słonia w dupie węża,Oko słonia w dupie węża,ucho słonia w dupie węża przepis,ciasto dupa weza,uho z dupom,ucho sloniaw dupie weza,ucho slonia w dupie weza,potrawy ze słonia,oko słonia w dupie węża przepis