Składniki:
- 0,5 kg piersi z indyka,1
- 1 cebula,
- puszka czerwonej fasoli,
- 1 żółta papryka,
- 3 ząbki czosnku,
- przecier pomidorowy,
- 1,5 szklanki bulionu drobiowego,
- przyprawa do gulaszu Appetita,
- chilli mielone,
- papryka słodka mielona.
Sposób przygotowania:
- Mięso z indyka pokrój w kostkę, dopraw słodką papryką i podsmaż na oleju.
- Paprykę pokrój w kostkę, cebulę w piórka i podsmaż, następnie dorzuć do mięsa.
- Całość calej wrzącym bulionem, dodaj rozgnieciony czosnek, szczyptę chilli oraz dopraw do smaku przyprawą do gulaszu.
- Duś mięso tak długo, aż zmięknie. Pod koniec dodaj czerwoną fasolę i przecier pomidorowy.
Źródło: Przyprawa do gulaszu Appetita