Gulasz meksykański

Składniki:

  • 0,5 kg piersi z indyka,1
  • 1 cebula,
  • puszka czerwonej fasoli,
  • 1 żółta papryka,
  • 3 ząbki czosnku,
  • przecier pomidorowy,
  • 1,5 szklanki bulionu drobiowego,
  • przyprawa do gulaszu Appetita,
  • chilli mielone,
  • papryka słodka mielona.

Sposób przygotowania:

  1. Mięso z indyka pokrój w kostkę, dopraw słodką papryką i podsmaż na oleju.
  2. Paprykę pokrój w kostkę, cebulę w piórka i podsmaż, następnie dorzuć do mięsa.
  3. Całość calej wrzącym bulionem, dodaj rozgnieciony czosnek, szczyptę chilli oraz dopraw do smaku przyprawą do gulaszu.
  4. Duś mięso tak długo, aż zmięknie. Pod koniec dodaj czerwoną fasolę i przecier pomidorowy.

 

Źródło: Przyprawa do gulaszu Appetita