Ilość porcji: dla 6 osób
Składniki:
- 1 kostka rosołowa drobiowa WINIARY
- 500 g makaronu rurki
- 500 g fileta z kurczaka
- 100 g pora
- 2 papryki
- 2 łyżki oleju
- 1 puszka ananasów
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- pieprz
Sposób przygotowania:
- Makaron ugotuj w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. Mięso pokój w paski. Pora i paprykę oczyść, pokrój, dodaj do mięsa.
- Podsmaż mięso z warzywami przez 5 minut. Ananasy odsącz z zalewy i pokrój. Makaron połącz z mięsem i warzywami.
- Dodaj ananasy i mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w 8 łyżkach zalewy z ananasów. Zagotuj mieszając aż mąka ziemniaczana zgęstnieje. Dopraw pieprzem do smaku.
Źródło: WINIARY