Makaron po hawajsku

Ilość porcji: dla 6 osób

Składniki:

  • 1 kostka rosołowa drobiowa WINIARY
  • 500 g makaronu rurki
  • 500 g fileta z kurczaka
  • 100 g pora
  • 2 papryki
  • 2 łyżki oleju
  • 1 puszka ananasów
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. Mięso pokój w paski. Pora i paprykę oczyść, pokrój, dodaj do mięsa.
  2. Podsmaż mięso z warzywami przez 5 minut. Ananasy odsącz z zalewy i pokrój. Makaron połącz z mięsem i warzywami.
  3. Dodaj ananasy i mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w 8 łyżkach zalewy z ananasów. Zagotuj mieszając aż mąka ziemniaczana zgęstnieje. Dopraw pieprzem do smaku.

 

Źródło: WINIARY