Galaretka w słoiku z cukrem żelującym

Galaretka w słoiku (źródło: ifood.tv)

Galaretka w słoiku (źródło: ifood.tv)

Składniki:

  • 3/4 litra soku z dowolnych owoców (malin, truskawek, jabłek, wiśni, agrestu, porzeczki itp.)
  • 1 kg Cukru żelującego Diamant 1:1

Sposób przygotowania:

  1. Zimny sok wymieszaj z 1 kg cukru żelującego.
  2. Doprowadź sok do wrzenia i gotuj 4 minuty, nie przerywając mieszania. Uwaga: sok porzeczkowy, agrestowy i jabłkowy należy gotować tylko 1 minutę.
  3. Wlać do słoików gorącą galaretkę i natychmiast zakręcić.

 

Źródło: Cukier żelujący Diamant 1:1

Użytkownicy trafili tutaj szukając: sok z owocow z dżemixem