Sałatka ziemniaczana ze śledziem

Czas przygotowania: 25 minut

Ilość porcji: dla 4 osób

Składniki:

  • 1 łyżka Majonezu Dekoracyjnego Winiary
  • 4 łyżki gęstej śmietany 22%
  • 4 filety śledziowe
  • 4 ugotowane ziemniaki
  • 1 buraczek marynowany
  • 1 ogórek kiszony
  • 100 g kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • 1 puszka białej fasoli
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Majonez połączyć ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem.
  2. Filety wymoczyć w wodzie przez ok. 30 minut.
  3. Filety, ciemniaki, buraczek, ogórek i cebulę pokroić w kostkę. Kapustę posiekać. Fasolkę odsączyć z zalewy i przepłukać.
  4. Połączyć wszystkie składniki i doprawić solą i pieprzem do smaku. Ułożyć w salaterce i polać sosem majonezowym.

 

Źródło: Majonez Dekoracyjny WINIARY

Użytkownicy trafili tutaj szukając: https://blog wojnanasmaki pl/przepisy-wg-pochodzenia/kuchnia-skandynawska/kuchnia-szwedzka/