Czas przygotowania: 25 minut
Ilość porcji: dla 4 osób
Składniki:
- 1 łyżka Majonezu Dekoracyjnego Winiary
- 4 łyżki gęstej śmietany 22%
- 4 filety śledziowe
- 4 ugotowane ziemniaki
- 1 buraczek marynowany
- 1 ogórek kiszony
- 100 g kapusty kiszonej
- 1 cebula
- 1 puszka białej fasoli
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Majonez połączyć ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem.
- Filety wymoczyć w wodzie przez ok. 30 minut.
- Filety, ciemniaki, buraczek, ogórek i cebulę pokroić w kostkę. Kapustę posiekać. Fasolkę odsączyć z zalewy i przepłukać.
- Połączyć wszystkie składniki i doprawić solą i pieprzem do smaku. Ułożyć w salaterce i polać sosem majonezowym.
Źródło: Majonez Dekoracyjny WINIARY
Użytkownicy trafili tutaj szukając: https://blog wojnanasmaki pl/przepisy-wg-pochodzenia/kuchnia-skandynawska/kuchnia-szwedzka/