Biedronka – Pstrąg grillowany w bekonie

Pstrąg grillowany w bekonie (źródło: biedronka.pl)

Pstrąg grillowany w bekonie (źródło: biedronka.pl)

Składniki:

  • opakowanie pstrąga patroszonego,
  • 4 cienkie plastry wędzonego boczku Nasze Smaki,
  • ząbek czosnku,
  • 2 cytryny (1 do dekoracji),
  • łyżka posiekanej natki pietruszki,
  • łyżeczka masła osełkowego Mleczna Dolina,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Pstrągi natrzyj od zewnątrz i wewnątrz solą oraz pieprzem. Czosnek pokrój na plasterki, a cytryny na ćwiartki.
  2. Miękkie masło wymieszaj z natką pietruszki oraz czosnkiem. Przygotowane wcześniej ćwiartki cytryny oraz ziołowe masło włóż do środka pstrągów.
  3. Ryby owiń dookoła plasterkami boczku i piecz na rumiano z obu stron na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej – łącznie ok. 15 min. Pstrągi podawaj z ćwiartkami cytryny z dodatkiem ulubionej sałatki.

 

Źródło: biedronka.pl