Przepisy kuchni świata

Rodzaje filetów łososia – Trym A, B, C, D i E czyli jak trymować (filetować) łososia

Złowionego łososia można przygotować na filet rybny na różne sposoby wycinając odpowiednie części ryby. Takie przycinanie ryby nazywa się trymowaniem a ostateczny kształt fileta nazywamy trymem. Wyróżniamy 5 rodzajów trymu:

W sklepie można kupić łososia już w odpowiednim trymowaniu.

Źródło: Makro Cash&Carry

Użytkownicy trafili tutaj szukając: trimm ryby,łosoś trym d,https://blog wojnanasmaki pl/6733 rodzaje-filetow-lososia-trym-a-b-c-d-i-e-czyli-jak-trymowac-filetowac-lososia/,łosoś trim c,trymowanie ryby,łosoś trym C,łosoś trim,losos trym C,trym d co oznacza w wyborze ryby,e trim d trim