Gdyby zapytać kilka osób, z jakim kształtem kojarzą zastawę stołową lub serwis obiadowy, to zdecydowana większość osób zapewne wskazałaby koło. Ale w obecnych czasach nie jesteśmy skazani jedynie na okrągłe talerze, spodki i filiżanki, ponieważ bogata oferta serwisów obiadowych jest pełna nie tylko różnych wzorów, ale i kształtów.
Kategoria: Porady kulinarne
Porady kuchenne: Czyścimy brudny piekarnik – praktyczne wskazówki
Zobacz jak szybko, prosto i bez wysiłku wyczyścić zapuszczony piekarnik.
Porady kulinarne: Jaką lodówkę turystyczną wybrać?
Zobacz co brać pod uwagę podczas zakupu lodówki turystycznej.
Rodzaje filetów łososia – Trym A, B, C, D i E czyli jak trymować (filetować) łososia
Programy kulinarne: Czary Gary (Radio Eska)
Pomysły na pyszne i zdrowe smoothies
Porady kulinarne: 9 najważniejszych grillowych sztuczek, które powinieneś znać
Przygotowania do majówki – dlaczego warto już się tym zająć?
Zobacz jak przygotować się do majówki.
Porady kulinarne: Wędliny tradycyjne, ekologiczne i masowe – co kupować?
Zobacz różnice pomiędzy wędlinami ekologicznymi, tradycyjnymi i masowymi. Sprawdź które najlepiej kupować.
Porady kulinarne: Dieta w Wielkim Poście a zdrowie
Specjaliści dowodzą – w oparciu o badania przeprowadzone na owadach oraz zwierzętach – , że sytuacja postu, a więc ograniczonego dostępu naszego organizmu do kalorii ma pozytywny wpływ na nasze ciało. Skutkuje on wydłużeniem czasu życia, zmniejsza prawdopodobieństwo zachorowań na cukrzycę, nowotwory, a także przeciwdziała chorobom układu krążenia. Wyniki badań pokazują nam wyraźnie jak obiecującym może stać się zastosowania nakazów postu w swoim życiu.