Składniki:
- opakowanie Warzywa na patelnię z lubczykiem i rozmarynem Hortex lub własna mieszanka warzyw (kalafior, marchew, kukurydza, groszek zielony + trochę lubczyku i rozmarynu)
- 30 dkg mięsa z piersi z indyka
- 1 cebula
- 2 łyżki mąki
- 1/2 szklanki bulionu
- 1/2 szklanki białego wina
- 1/2 szklanki śmietany 22%
- po 2 łyżki oleju i masła
- liść laurowy
- sól i pieprz
- świeża zielenina
Sposób przygotowania:
- Mięso pokrój w kostkę, oprósz solą i mąką. Rozgrzej tłuszcz i smaż na nim mięso z pokrojoną cebulką aż sie zarumienią.
- Dodaj wino, bulion, liść laurowy i duś pod przykryciem ok. 30 minut Dodaj warzywa i przyprawy.
- Duś kolejne kilka minut aż warzywa będą miękkie. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem i solą.
- Dodaj śmietanę i świeżą zieleninę. Podawaj z ryżem.