Przepisy kuchni świata

Buddy Valastro gotuje – Zapiekanki z chleba z serem Asiago, Sałatka z makaronu z ciecierzycą i oliwkami, Włoskie kiełbaski z gotowanymi warzywami, Pudding z ciemnej czekolady i chleba (odc. 16, sezon 2)

Zapiekanki z chleba z serem Asiago

Ilość porcji: dla 8 osób
Czas przygotowywania: 5 minut
Czas gotowania: 10 minut

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Wyłóż formę do pieczenia folią lub papierem. Rozgrzej mocno opoiekacz.
  2. W małej misce wymieszaj miękkie masło, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę pietruszki i pół szklanki sera Asiago.
  3. Wyłóż chleb przekrojoną stroną do góry w formie do pieczenia, wysmaruj wierzch masła z ziołami. Posyp resztą sera Asiago.
  4. Włóż chleb do opiekacza i piecz aż ser stopi się i zbrązowieje (ok. 10 minut).
  5. Wyjmij z piekarnika, pokrój na mniejsze kawałki i podawaj na ciepło.

Sałatka z makaronu z ciecierzycą i oliwkami

Ilość porcji: dla 8-10 minut
Czas przygotowywania: 25 minut
Czas gotowania: 5 minut

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. W dużej misce wymieszaj makaron, pomidory, cebulę, oliwki, ciecierzycę, ser, bazylię i natkę pietruszki.
  2. W małej miseczce wymieszaj ocet winny, musztardę i czosnek. Powoli wlewaj oliwę z oliwek mieszając aż do połączenia składników i zgęstnienia.
  3. Wlej sos do miski z makaronem i wymieszaj. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj.

Włoskie kiełbaski z gotowanymi warzywami

Ilość porcji: dla 8 osób
Czas przygotowywania: 45 5minut
Czas gotowania: 50 minut

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Do dużego garnka wlej bulion drobiowy, wodę i wino. Dodaj seler, liść laurowy, tymianek, połówki cytryn, czosnek, cebule, pietruszkę i saszetkę z przyprawami. gotuj przez 20 minut.
  2. Dodaj kapustę, karczochy, ziemniaki, kiełbaski i gotujkolejne 20 minut.
  3. POdawaj z sosem musztardowo-cytrynowym.

Sos musztardowo-cytrynowy

Ilość porcji: 1,5 szklanki

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Wymieszaj wszystkie składniki w miseczce. Przechowuj w lodówce do czasu podania.

Pudding z ciemnej czekolady i chleba

Ilość porcji: dla 8 osób
Czas przygotowywania: 15 minut
czas gotowania: 45-50 minut

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Nasmaruj formę do pieczenia masłem. Wyłóż na spód kawałki chleba a następnie połowę kawałków czekolady.
  2. Postaw rondelek na średnim lub wolnym ogniu, wsyp cukier, kakao, sól, wlej 2 szklanki mieszanki mleka i śmietanki do kawy i pozostałą część czekolady. Gotuj mieszając od czasu do czasu aż cukier się rozpuści i powstanie gładka masa. Zdejmij z ognia.
  3. W dużej misce wymieszaj pozostałe 2 szklanki mieszanki mleka i śmietanki do kawy, jajka, ekstrakt waniliowy. Wlewaj powoli do gorącej masy czekoladowej i wylej do formy na wierzch chleba.
  4. Pozwól chlebowi aby nasiąknął czekoladą przez godzinę w temperaturze pokojowej.
  5. Rozgrzej piekarnik do temperatury 160 stopni.
  6. Posyp wierzch formy cukrem gruboziarnistym, włóż do piekarnika i zapiekaj w gorącej kąpieli ok. 45-60 minut. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
Użytkownicy trafili tutaj szukając: sałatka makaronowa z ciecierzycą,zapiekanki z chleba