Składniki:
- 700 g piersi z indyka
- olej roślinny do smażenia
- mąka pszenna
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 posiekana w kostkę cebula
- 3-5 posiekane ząbki czosnku
- 6 pokrojone w kostkę pomidory
- 100 g koktajlowego sera mozzarella ( mini kuleczki)
- 2-3 łyżeczki oregano
- pieprz czarny
- sól
- cukier
Sposób przygotowania:
Umyte i osuszone piersi z indyka pokroić na 8 filetów, oprószyć solą, pieprzem i opanierować w mące, potem obsmażyć. W rondlu na oliwie podsmażyć cebulę, czosnek i pomidory, doprawić oregano oraz cukrem do smaku. Do tak przygotowanego sosu dodać piersi z indyka, dusić około 20 minut. Podawać z serem mozzarella i ulubionym makaronem.