Przepisy kuchni świata

Pasztet z pieczarek

Składniki:

Sposób przygotowania:

Umyte i pokrojone pieczarki udusić razem z pokrojoną cebulą na łyżce oleju. Wątróbki oczyścić, opłukać, obtoczyć w mące i usmażyć na pozostałym oleju. Bułki namoczyć w mleku i odcisnąć. Pieczarki, wątróbki i bułki zmielić. Do masy dodać żółtka, zioła, pieprz i sól. Dokładnie wymieszać.  Na końcu dodać ubitą na sztywno pianę i delikatnie mieszając połączyć z masą. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, przełożyć masę i piec 25-35 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Po ostudzeniu podawać do pieczywa.

Źródło: opakowanie Zioła prowansalskie Prymat

Użytkownicy trafili tutaj szukając: pasztet z pieczarek okrasa