Przepisy kuchni świata

Pierś z kurczaka w skorupce musztardowej

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Natrzeć mięso przyprawą złocistą do kurczaka i odstaw w chłodne miejsce (np. włóż do lodówki). Pomidory rozgnieć widelcem, dodaj posiekaną cebulę, przekrojone na pół oliwki, czosnek granulowany, paprykę słodką.
  2. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Musztardę wymieszaj z majonezem i migdałami, dodaj tyle wody, aby powstała kremowa masa.
  3. Formę do pieczenia posmaruj olejem, na dnie rozłóż masę pomidorową. Kremem musztardowym posmaruj wierzch filetów i ułóż je na masie pomidorowej.
  4. Piecz ok. 20 minut w piekarniku w temperaturze 220 stopni.

Źródło: kamis.pl

Użytkownicy trafili tutaj szukając: kurczak w skorupce musztardowej kamis