Przepisy kuchni świata

Krem Almette a’la tiramisu

Krem Almette a’la tiramisu (źródło almette.pl)

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Biszkopty kroimy na pól i nasączamy je winem. Laskę wanilii kroimy wzdłuż i wybieramy z niej miąższ.
  2. Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem i dodajemy do niej wanilię i serek Almette. Wszystko dokładnie mieszamy.
  3. W szklance układamy warstwę nasączonych biszkoptów, a następnie, przy użyciu rękawa cukierniczego, warstwę kremu.
  4. Czynność powtarzamy jeszcze raz tak, aby powstały dwie warstwy biszkoptu i masy.
  5. Gotowy deser posypujemy mieszanką przypraw do słodkich dań lub posypujemy kakao i dekorujemy listkiem mięty.

Źródło: almette.pl

Użytkownicy trafili tutaj szukając: krem z serka almette