Przepisy kuchni świata

Kuchnia Lidla: Pascha wielkanocna

Kuchnia Lidla: Pascha wielkanocna (źródło: kuchnialidla.pl)

Poziom trudności: średni
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 30min

Składniki:

Sposób przygotowania:

Twaróg mielemy (jeżeli twaróg będzie bardzo suchy, dodajemy do niego kilka łyżek kwaśnej śmietany).

Ugotowane na twardo żółtka miksujemy z masłem, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Całość łączymy ze zmielonym twarogiem. Do masy dodajemy pokrojone suszone morele, pistacje, posiekane bakalie oraz rum. Wszystkie składniki mieszamy. Jeżeli masa będzie zbyt sucha i nie będzie miała gładkiej konsystencji, dodajemy do niej kwaśną śmietanę.

Masę przekładamy do formy na paschę lub na sito wyłożone czystą ściereczką i odsączamy. Następnie paschę wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Po wyjęciu z lodówki dekorujemy ją suszonymi morelami i daktylami.

Źródło: http://kuchnialidla.pl/wypieki-przepis/pascha-wielkanocna

Użytkownicy trafili tutaj szukając: lidl przepis na pasche,pascha przepis gessler