Składniki:
- 50 dag oczyszczonych filetów z ryby
- 2 papryki zielone, około 35 dag
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki tymianku
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1/2 szklanki wina
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
Cebulę, czosnek obrać, pokroić i podsmażyć na maśle. Dodać pokrojone filety, doprawić solą oraz pieprzem i chwilę smażyć. Następnie dodać pokrojoną w paski zieloną paprykę, słodką paprykę, tymianek, wino i trochę wody. Dusić na wolnym ogniu 15 minut. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub białym pieczywem.
Źródło: Prymat
Użytkownicy trafili tutaj szukając: prymat przepisy