Przepisy kuchni świata

Kurczak marynowany w jogurcie z ziołami

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Pierś z kurczaka delikatnie marynujemy w jogurcie naturalnym, soli, pieprzu, czosnku, papryce słodkiej, rozmarynie, tymianku i odstawiamy do lodówki na 12 godzin.
  2. Zamarynowane mięso smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na patelni PIATTI marki MG Home na rumiany kolor.
  3. Mięso wraz z marynatą przekładamy do innego naczynia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na ok. 8 minut.
  4. Kroimy mięso na cienkie plastry. Podajemy z ryżem i świeżymi sałatami.

Źródło: MG Home

Użytkownicy trafili tutaj szukając: kurczak w jogurcie magdy gessler,filet marynowany w jogurcie z przyprawami magdy gessler,Filet w jogurcie okrasy,kurczak jogurt zioła,kurczak marynowany w jogurcie okrasa,okrasa łamie przepisy kurczak marynowany w jogurcie,piersi z kurczaka w kefirze w ziołach