Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 100 ml jogurtu naturalnego
- sól i pieprz do smaku
- 2 ząbki czosnku
- szczypta papryki słodkiej w proszku
- 1 gałązka świeżego rozmarynu
- 1 gałązka tymianku
- olej słonecznikowy do smażenia
Sposób przygotowania:
- Pierś z kurczaka delikatnie marynujemy w jogurcie naturalnym, soli, pieprzu, czosnku, papryce słodkiej, rozmarynie, tymianku i odstawiamy do lodówki na 12 godzin.
- Zamarynowane mięso smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na patelni PIATTI marki MG Home na rumiany kolor.
- Mięso wraz z marynatą przekładamy do innego naczynia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na ok. 8 minut.
- Kroimy mięso na cienkie plastry. Podajemy z ryżem i świeżymi sałatami.
Źródło: MG Home
Użytkownicy trafili tutaj szukając: kurczak w jogurcie magdy gessler,filet marynowany w jogurcie z przyprawami magdy gessler,Filet w jogurcie okrasy,kurczak jogurt zioła,kurczak marynowany w jogurcie okrasa,okrasa łamie przepisy kurczak marynowany w jogurcie,piersi z kurczaka w kefirze w ziołach