Piszinger

Składniki:

  • 1 opakowanie wafli
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 kostka margaryny
  • 1,5 szklanki cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 2 szklanki mleka w proszku

Sposób przygotowania:

  1. Mleko, margarynę, cukier i kakao podgrzewać tak aby wszystkie składniki połączyły się, a cukier się rozpuścił. Odstawić do wystudzenia.
  2. Do chłodnej masy dodać mleko w proszku i dobrze wymieszać, aż powstanie gęsta gładka masa.
  3. Masą smarujemy wafle i tworzymy przekładaniec. Górną warstwą jest wafel bez masy.
  4. Na gotowy przekładaniec kładziemy dużą deskę do krojenia (większą niż andruty) i przyciskamy czymś ciężkim. Odstawiamy wszystko w chłodne miejsce. Gdy masa stężeje kroimy na kawałki