Składniki:
- 1,5kg żeberek
- 1 kg kapusty kiszonej
- 1 średnia cebula
- 6 ziarenek ziela angielskiego
- ziarna czarnego pieprzu
- 2-3 liście laurowe
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżeczki ostrej papryki
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- olej do smażenia
- mąka
- sól
Sposób przygotowania:
Żeberka umyć, pokroić na mniejsze części, natrzeć solą, obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju. Kapustę poszatkować. Do naczynia żaroodpornego włożyć połowę kapusty i połowę przypraw. Podsmażone żeberka wyłożyć na kapustę, a na pozostałym oleju usmażyć cebule i wrzucić do żeberek. Na końcu dodać resztę kapusty i pozostałe przyprawy, podlać wodą. Całość przykryć i wstawić do piekarnika na ok. 2,5 godz. Po 2 godz. dodać przecier pomidorowy i zamieszać.