W tym odcinku Buddy dostał zlecenie od Związku Rodzin z Hoboken na tort wielkanocny na coroczne polowanie na jajka wielkanocne.
Buddy rozpoczął pracę od szkicu tortu jak poniżej:
Jak zostało zrobione to ciasto?
- Daniella wykonała usta i nos z czekolady do modelowania.
- Mauro i Sunshine zrobili jajka wielkanocne z fondantu i lukru królewskiego.
- Remy wykonał bazę tortu z biszkoptu waniliowego pokrytego lukrem czekoladowym.
- Nogi wykonano z krążków ciasta z otworem w środku nabitych na drewniane kołki. Do kołków przykręcono deskę, pokryto ją lukrem działającym jak klej a następnie położono na niej resztę ciała zajączka.
- Mniejsza deseczka na kołku została przykręcona do dolnej deski, aby osadzić na niej głowę.
- Przygotowano specjalny lukier, który twardniał po zastygnięciu po to by pokryć zajączka puszystym „futerkiem”.
- Do głowy przyczepiono uszy wykonane z czekolady do modelowania.
- Koszyk został wykonany z ciasta wieloskładnikowego pokrytego pofalowanym fondantem.
Tak wyglądał gotowy tort:
Co było szczególne w tym torcie?
Lukier pokrywający zajączka i imitujący futerko odpadł przez noc w lodówce, stąd Buddy musiał zdrapać całość futerka i zrobić je od nowa. Stąd ciasto zostało dokończone i dostarczone dosłownie w ostatniej chwili do klienta.
Użytkownicy trafili tutaj szukając: cake boss wielkanoc 2016,slodki biznes wielkanoc