Masterchef – Jajko sadzone na tatarze z małży św. Jakuba (odc. 2)

Jajko sadzone na tatarze z małży św. Jakuba (źródło: masterchef.tvn.pl)

Jajko sadzone na tatarze z małży św. Jakuba (źródło: masterchef.tvn.pl)

Przepis Idira Makoudi.

Składniki:

  • 1 jajko
  • 3 przegrzebki (małże św. Jakuba)
  • 2 liście melisy
  • Sok z ½ limonki
  • Sól, pieprz
  • Masło

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzaną  patelnię wrzucamy łyżkę masła, wbijamy jajko.
  2. 3 przegrzebki siekamy drobniutko, dodajemy sól, pieprz, pokrojone 2 liście melisy i wyciskamy sok z ½ limonki. Tak powstałego tatara układamy na talerzu formując okrąg. Na nim układamy jajko sadzone, doprawiamy je solą i pieprzem.

Zdjęcie i przepis: masterchef.tvn.pl