Żeberka w kapuście

Poznaj tajniki kuchni włoskiej za 49,90 zł
Składniki:
  • 1,5kg żeberek
  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 1 średnia cebula
  • 6 ziarenek ziela angielskiego
  • ziarna czarnego pieprzu
  • 2-3 liście laurowe
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • olej do smażenia
  • mąka
  • sól
Sposób przygotowania:
Żeberka umyć, pokroić na mniejsze części, natrzeć solą, obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju. Kapustę poszatkować. Do naczynia żaroodpornego włożyć połowę kapusty i połowę przypraw. Podsmażone żeberka wyłożyć na kapustę, a na pozostałym oleju usmażyć cebule i wrzucić do żeberek. Na końcu dodać resztę kapusty i pozostałe przyprawy, podlać wodą. Całość przykryć i wstawić do piekarnika na ok. 2,5 godz. Po 2 godz. dodać przecier pomidorowy i zamieszać.

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Postępuj zgodnie z instrukcjami.