Składniki:
- surowa makrela
- natka pietruszki
- koperek
- cukinia
- papryka
- masło
- kwaśna śmietana
- pomidorki koktailowe
- ziemniaki
- oliwa
Sposób przyrządzania:
- Na wstępie należy dokładnie wyszorować ziemniaki, zalać je wodą, posolić i gotować do miękkości. Po ugotowaniu warzyw trzeba delikatnie ściągnąć ich skórkę, dodać łyżkę masła i dwie łyżki kwaśnej śmietany.
- Pokroić w plasterki cukinię, paprykę, dodać pomidorki koktajlowe, obtoczyć warzywa w oliwie i grillować.
- Na koniec wystarczy posolić do smaku makrelę, włożyć do środka ryby natkę pietruszki i garść koperku oraz grillować około 15 minut.
Źródło: http://www.almamarket.pl/akademia-smaku/przepis/25881/#sthash.1A8eG3CY.dpuf