Włoska kuchnia Benedetty: Makaron z krewetkami i kremem z cukinii (odc. 26)

Makaron tagliatelle z krewetkami i kremem z cukinii (źródło: tlcpolska.pl)Ilość porcji: dla 4 osób

Składniki:

  • 200 g cukinii
  • pół cebuli
  • mięta (wedle uznania)
  • starta skórka z cytryny
  • oliwa z oliwek
  • 100 ml śmietany
  • 6 dużych krewetek
  • 4 kwiaty cukinii
  • 350 g makaronu typu tagliatelle
  • sól

Sposób przygotowania:

  1. Podsmaż na oliwie do zrumienienia pokrojoną w plasterki cukinię, posiekaną cebulę, posiekaną miętę i startą skórkę z cytryny.
  2. Na drugiej patelni krótko obsmaż obrane wcześniej krewetki i kwiaty cukinii.
  3. Zmiksuj w blenderze usmażoną cukinię ze śmietaną i solą.
  4. Ugotuj makaron zgodnie z przepisem, odcedź (ale zostaw wodę z gotowania) i wymieszaj sos cukiniowy z makaronem i wodą z gotowania.
  5. Wyłóż na talerz makaron, połóż krewetki i kwiaty cukinii.
Użytkownicy trafili tutaj szukając: włoska kuchnia benedetty przepisy,benedetta parodi przepisy,kuchnia benedetty,wloska kuchnia benedetty,kuchnia w?oska,makaron z krewetkami zapiekany pascal,potrawy z cukinii,wloskie przepisy benedetty,włoska kuchnia benedetty ciasteczka,trufle włoska kuchnia benedetty