Bezkaloryczny preparat pozwalający na smażenie potraw bez konieczności dodawania tuczącego oleju czy masła. Dzięki formie sprayu jest niezwykle łatwy i wygodny w użyciu – wystarczy jedno, krótkie psiknięcie na zimną (!) powierzchnię, na której chcemy smażyć. Najczęściej wykorzystują go kulturyści lub osoby dbające o linię.
Zastosowanie sprayu: do smażenia mięs, ryb, jajek, grillowania oraz panierowania (psiknięcie mięsa przed panierowaniem powoduje lepszą przyczepność panierki do mięsa).
Porównanie z innymi tłuszczami kulinarnymi: | ||
Tłuszcz (g) | Kalorie | |
Cooking Spray | <1 | 7 |
Masło/Margaryna | 11,5 | 104 |
Olej | 13,6 | 122 |
Olej w sprayu może być odpowiednikiem margaryny, masła, oleju czy oliwy z oliwek.
Użytkownicy trafili tutaj szukając: cooking spray smaki,olej w kuchnia postna