Słodki biznes – Tort Ul (sezon 4)

Buddy piecze ogromny tort w kształcie wielkiego ula, wypełniony prawdziwym miodem. Potem spełnia prośbę kobiety, która chce spłatać figla swojemu mężowi.

To ciasto zostało zamówione przez Andrew Cote i Związek Pszczelarzy z Nowego Jorku. Tort  miał być przygotowany na rocznicę legalizacji produkcji miodu w Nowym Jorku.

Buddy rozpoczął pracę od szkicu tortu jak poniżej:

Tort Ul - Słodki biznes (źródło: TLC)

Jak został zrobiony ten tort?

Ciasto zostało wykonane z:

  • ciasta waniliowego,
  • masy miodowej,
  • pszczoły wykonano z czekolady do modelowania,
  • całe ciasto było polane z wierzchu miodem.

The cake was a vanilla sponge cake filled with honey-flavored cream. There are modeling chocolate bees on the hive and buildings on the base. The whole cake has pure honey drizzled all over it!

Tak wyglądało gotowe ciasto:

Tort Ul - Słodki biznes (źródło: TLC)

Co było szczególne w tym cieście?

Masa miodowa powstała na bazie świeżego miodu dostarczonego przez zamawiającego tort Andrew Cote.