Kurczak marynowany w jogurcie z ziołami

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta papryki słodkiej w proszku
  • 1 gałązka świeżego rozmarynu
  • 1 gałązka tymianku
  • olej słonecznikowy do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Pierś z kurczaka delikatnie marynujemy w jogurcie naturalnym, soli, pieprzu, czosnku, papryce słodkiej, rozmarynie, tymianku i odstawiamy do lodówki na 12 godzin.
  2. Zamarynowane mięso smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na patelni PIATTI marki MG Home na rumiany kolor.
  3. Mięso wraz z marynatą przekładamy do innego naczynia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na ok. 8 minut.
  4. Kroimy mięso na cienkie plastry. Podajemy z ryżem i świeżymi sałatami.

 

Źródło: MG Home

 

Użytkownicy trafili tutaj szukając: kurczak w jogurcie magdy gessler,filet marynowany w jogurcie z przyprawami magdy gessler,Filet w jogurcie okrasy,kurczak jogurt zioła,kurczak marynowany w jogurcie okrasa,okrasa łamie przepisy kurczak marynowany w jogurcie,piersi z kurczaka w kefirze w ziołach