Składniki:
- 1 kg sera do sernika (np. Vitello)
- 1,5 szklanki cukru
- 2 łyżki kaszy manny
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka prosaku do pieczenia
- 1 cukier waniliowy (1,6 g)
- 4 żółtka
- garść rodzynek
- paczka ciemnych herbatników
- 2 łyżki masła lub margaryny
- 2 łyżki bułki tartej
Sposób przygotowania:
- Mąkę i kaszę połączyć z proszkiem do pieczenia i wymieszać z serem do sernika.
- Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać ser, wsypać rodzynki i wymieszać.
- Formę do pieczenia wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Na dnie formy ułożyć herbatniki i wyłożyć masę serową.
- Piec przez ok. 1 godzinę w temperaturze 170 stopni.
- Po przestudzeniu wyjąć sernik z formy, posypać wierzch cukrem pudrem.
Źródło: Serek naturalny delikatny do sernika Vitello (z Biedronki)
Użytkownicy trafili tutaj szukając: wojna na smaki sernik,ciasto na wielkanoc,Kuchniabiedronki,okrasa łamie przepisy sernik z mascarpone,sernik pieczony z serka vitello,sernik z serka vitello,sernik z serka vitello z biedronki,Sernik z serka vitello z biedronki przepis,sernik z serka waniliowego vitello przepisy