Składniki:
- opakowanie karczku wieprzowego Kraina Mięsa,
- cebula,
- 100 g koncentratu pomidorowego Madero,
- 4 ząbki czosnku,
- łyżka miodu Złota Pasieka,
- łyżka oleju rzepakowego Wyborny,
- łyżka musztardy Rikka,
- po pół łyżeczki bazylii i tymianku,
- 50 ml białego wytrawnego wina,
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Mięso lekko rozbij i przypraw solą oraz pieprzem. Przygotuj marynatę do mięsa: posiekaną cebulę i czosnek połącz z koncentratem pomidorowym, miodem, musztardą oraz winem.
Marynatę bardzo dobrze wymieszaj, a następnie zalej nią mięso i odstaw całość na kilka godzin w chłodne miejsce. Mięso mieszaj co godzinę.
Kotlety z karkówki odsącz z marynaty i piecz po 5-8 min z każdej strony na dobrze rozgrzanym grillu lub patelni grillowej. Potrawę podawaj z pieczonymi ziemniakami i grillowanymi warzywami.
Źródło: biedronka.pl