W trzydziestym dziewiątym odcinku Buddy gotuje kilka sekretnych przepisów ciotki Niny – klopsiki bez mięsa, Nadziewane grzyby i Pieczony udziec barani.
Buddy w trzydziestym szóstym odcinku z pomocą mistrza kuchni, Josepha Mattara, gotują polędwicę wieprzową z sosem jabłkowym, sałatkę z fenkułów i jabłek. A na deser smakowite ciasto jabłkowe.
W trzydziestym pierwszym odcinku Buddy sięga po słynne przepisy ciotki Niny i na stole pojawią się małże, smażona cykoria endywia i przepyszny sernik z serka ricotta.
W dwudziestym dziewiątym odcinku programu „Buddy Valastro goruje” pt. „Pikantne i ostre” Buddy przedstawi przepisy na Białą fasolę z pieczonym czosnkiem, Sałatkę z Antipasti, Makaron z szynką, groszkiem i śmietaną oraz Domowe włoskie naleśniki.
Buddy zdradzi dziś kilka przepisów na mięso. Przygotuje owoce morza Fra Diavolo, smażoną paprykę na ostro i wołowinę z papryką . Na degustację wpadnie kuzyn Vinnie.
W dwudziestym czwartym odcinku swojego programu pt. „Włoski brunch” Buddy postanowił zaszaleć i na brunch przygotuje omlety z bazylią, francuskie tosty po włosku i pieczone ziemniaki z rozmarynem i pancettą.
Dziś Buddy wspomina słynnego mieszkańca Hoboken, Franka Sinatrę i gotuje possillipo z małżami, cielęcinę po mediolańsku i słodkie, cytrynowe pasticiotti.
Dziś Buddy wykorzysta kilka smacznych, ale tanich domowych przepisów. Na stole pojawi się kurczak jego mamy z ziemniakami, pasta e fagioli i placuszki z cukinii.