Przepisy Szymona Szostka PRZYSTAWKA: Tango z cykorią Składniki: • 15 liści cykorii • 1 ser camembert • 1 ser blue • kilka plastrów szynki • kiełki lucerny • pomidorki koktajlowe do dekoracji • sól • pieprz Sposób przygotowania: Oddzielamy…
Kategoria: Kuchnia polska
Fasolka po bretońsku
Zobacz przepis na wyśmienitą fasolkę po bretońsku. Zobacz jakie to smaczne i proste.
Ugotowani – Częstochowa: Sylwia, Małgorzata, Kacper, Andrzej (odc. 6, sezon 3)
Ugotowani: Częstochowa, Sylwia, Małgorzata, Kacper, Andrzej (odc. 6, sezon 3)
Polski Turniej Wypieków: Sernik krakowski (odc. 1)
Krupnik polski
Składniki: 300 g mięsa na zupę 100 g świeżych grzybów np borowików 200 g marchwi 100 g pora 150 g selera 150 g ziemniaków 1 filiżanka kaszy perłowej sól pieprz majeranek Sposób przygotowania: Mięso po umyciu włożyć do garnka z…
Ugotowani – Szczecin: Marta, Maciej, Maciej, Igna (odc. 5, sezon 3)
Przepisy Marty Cnotliwy PRZYSTAWKA: Zupa krem Mamma Mia Składniki: • 4 średnie cukinie • 1 cebula • 2 duże ząbki czosnku • kartonik słodkiej śmietanki (12% lub 18%) • biały pieprz • 2 bulionetki warzywne • 2 łyżki stołowe masła…
Ugotowani – Warszawa: Wojtek, Sylwia, Jarosław, Beata (odc. 4 sezon 3)
Przepisy Wojtka Kosińskiego PRZYSTAWKA: Chłodnik litewski Składniki: • pęczek rzodkiewek • dwa ogórki długie • 2 pęczki botwinki • 4 jajka na twardo • 1 1/2 butelki koncentratu barszczu czerwonego • 3-4 ząbki czosnku • 1 litr maślanki • …
Ugotowani – Rzeszów: Aleksander, Elżbieta, Magdalena, Mirosław (odc.3, sezon 3)
Domowa szynka gotowana
Zobacz przepis na domową gotowaną szynkę według przepisu mamy.
Smaki czasu z Karolem Okrasą – Cielęcina z sosem tuńczykowym, Dorsz w cebuli i pomidorach z ziemniakami w mundurkach (odc. 29)
Zobacz przepisy na Cielęcinę z sosem tuńczykowym, czyli vitello tonatto oraz Dorsza w cebuli i pomidorach z ziemniakami w mundurkach z programu kulinarnego Smaki czasu z Karolem Okrasą. Gościem odcinka jest Danuta Stenka.