W dwudziestym dziewiątym odcinku programu „Buddy Valastro goruje” pt. „Pikantne i ostre” Buddy przedstawi przepisy na Białą fasolę z pieczonym czosnkiem, Sałatkę z Antipasti, Makaron z szynką, groszkiem i śmietaną oraz Domowe włoskie naleśniki.
Buddy przygotowuje smaczną kolację z owoców morza. W dzisiejszym menu znajdą się małże i chorizo, nadziewane krewetki i sycylijska zupa rybna. Gościem będzie wujek Larry
Buddy modernizuje kilka tradycyjnych przepisów na pastę, takich jak: spaghetti carbonara, pasta pesto i pasta bolognese. Z pomocą śpieszą mama i Sergio.
Buddy zdradzi dziś kilka przepisów na mięso. Przygotuje owoce morza Fra Diavolo, smażoną paprykę na ostro i wołowinę z papryką . Na degustację wpadnie kuzyn Vinnie.
W dwudziestym czwartym odcinku swojego programu pt. „Włoski brunch” Buddy postanowił zaszaleć i na brunch przygotuje omlety z bazylią, francuskie tosty po włosku i pieczone ziemniaki z rozmarynem i pancettą.
W dwudziestym piątym odcinku swojego programu pt. „Mięso po włosku” Buddy przygotuje kotlety baranie z cytryną, pieczony schab i steki. Na degustację wpadnie kuzyn Vinnie.
Dziś Buddy wspomina słynnego mieszkańca Hoboken, Franka Sinatrę i gotuje possillipo z małżami, cielęcinę po mediolańsku i słodkie, cytrynowe pasticiotti.
Dziś Buddy wykorzysta kilka smacznych, ale tanich domowych przepisów. Na stole pojawi się kurczak jego mamy z ziemniakami, pasta e fagioli i placuszki z cukinii.
W dwudziestym odcinku pt. „Proste, bo włoskie Buddy przygotuje Pieczone ziemniaki, Piccata z kurczaka, Podsmażane grzyby i Krem kakaowo-orzechowy z jagodami.
W dwudziestym drugim odcinku swojego programu pt. „Superśniadanie” Buddy Valastro smaży naleśniki z bekonem, fritatę w stylu Hoboken i gofry z masą orzechową. Dzieci pomagają mu przygotować domową czekoladę z mlekiem.