Słownik kulinarny: Agar-agar 19 maja 2013 Zobacz co to jest Agar-agar, skąd pochodzi, do czego można wykorzystać go w kuchni i jakie ma zastosowanie. Read more →
Kucharz dnia: David Gaboriaud 19 maja 2013 Kim jest David Gaboriaud? Czym się zasłużył dla sztuki kulinarnej? Read more →
Słownik kulinarny: Whoopies 18 maja 2013 Zobacz co to są Whoopies, z czego są zrobione, skąd pochodzą, skąd pochodzi nazwa. Zobacz przepis na te ciasteczka i przygotuj je sam. Read more →
Słownik kulinarny: Kuchnia molekularna 17 maja 2013 Co to jest Kuchnia molekularna, na czym polega, jak jej używać w kuchni. Zobacz przepisy kuchni molekularnej i gotuj jak mistrzowie. Read more →
Słownik kulinarny: Bejcowanie mięsa 9 maja 2013 Zobacz co to jest Bejcowanie mięsa, na czym polega i do czego przydaje się w kuchni. Gotuj jak mistrzowie kuchni. Read more →
Słownik kulinarny: Glazurowanie 8 maja 2013 Zobacz co to jest Glazurowanie i do czego jest przydatne w kuchni. Gotuj jak mistrzowie kuchni. Read more →
Słownik kulinarny: Bouquet garni, Bukiet ziół 7 maja 2013 Zobacz co to jest Bouquet garni, Bukiet ziół, jaki jest jego skład i do czego można użyć go w kuchni. Gotuj jak mistrzowie w kuchni. Read more →
Słownik kulinarny: Kąpiel wodna, bain-marie, bemar 7 maja 2013 Co oznaczają określenia: Kąpiel wodna, bain-marie, bemar, do czego wykorzystywane są w kuchni. Gotuj jak mistrz kuchni. Read more →
Słownik kulinarny: Klarowanie lub szumowanie 6 maja 2013 Zobacz co to jest klarowanie i do czego służy w kuchni. Gotuj jak mistrzowie kuchni. Read more →
Słownik kulinarny: Deglasowanie, Deglacer 5 maja 2013 Zobacz co to jest deglasowanie (deglacer), jak i do czego stosować je w kuchni. Gotuj jak mistrzowie kuchni. Read more →